Fijn zo´n huisje?
Blijf op de hoogte en volg Carlijn
04 November 2005 | Spanje, Vera
Voor het afscheidsfeestje van Gerbi, moesten we eerst even ons gezicht laten zien bij de doopmis van Stalin Javier. (Niet te geloven zo´n naam, toch? Maar ze hebben ergens een naam gehoord en vonden het wel mooi, zonder na te vragen en verder te kijken!). Wij waren helemaal opgetut, in mantelpak nota bene... In Nederland wordt er een hele dienst omheen gebreid, hier niet. Het is even 40 minuten met 6 baby´s en hun ouders op een rijtje en alle belangstellenden en familieleden eromheen. Daarna worden de ouders geacht om 50 euro te betalen om het kind te laten inschrijven in de kerk. En dat was het... We hebben nog een walgelijk prachtig kado gekregen, echt kitsch omdat we aanwezig waren bij de mis. Het was wel echt een mooie kerk. Daarna is er nog een receptie waar ze allerlei kado´s in ontvangst kunnen nemen en iedereen krijgt een stuk taart. Een taart van 1.20 meter in babyblauw waar je glazuur van je tanden al vanaf springt door er alleen maar naar te kijken. Helaas zijn we niet naar de receptie geweest, want we hadden Gerbi´s afscheidsetentje op een Hollands tijdstip (20 uur).
Het afscheidsfeestje van Gerbi was erg geslaagd. Fran, het vriendje van Nadia, heeft heerlijke paëlla gemaakt, zo krijg je ´m nergens. Hij wilde mij het geheim van zijn gerecht niet prijsgeven, dus ik hoop voor jullie dat ik de, inmiddels ingevroren, paëlla voor die tijd nog niet heb opgegeten. Weinig kans, want komende twee weken passen Benny en ik op het huis: de verhalen over mijn kookkunsten zijn mij al vooruit gegaan, dus ik denk dat de paëlla eerder op is dan gewenst! De bananensplit was natuurlijk weer een Hollandse lekkernij en Fran wilde best vaker paëlla maken als Henry de Hollandse toetjes erna maakt! Ik vond het wel een goeie deal.
Zondag zat ik te kijken naar Scream 2 op de Hollandse TV. Bijna iedereen was al naar bed en Dirk zat al te knikkebollen. Ik niet, ik zat te griezelen op de bank. Dirk had inmiddels het plan gevat om nar bed te gaan en ik vroeg hem of hij alle lichten uit wilde doen. Ik zat heel alleen in het donker op de bank en ineens besefte ik dat ik nog naar huis moest: het donker in en nog 200 meter naar beneden naar mijn eigen huisje. Prompt overwoog ik om toch maar op de bank te blijven slapen... Straks heb ik mijn dvd speler hier en dan huur of koop ik Scream 2 wel, dan hoef ik niet meer door het donker naar huis... Fijn zo´n eigen huisje...
04 November 2005 - 17:18
Jacco Y Kim:
Hola cariña!!
Tienes vlokken?
Tenemos ganas de visitarte!
Hasta mañana!
Besos
J&K -
05 November 2005 - 16:20
Humphrey Jansen:
Hallo Carlijn,
Leuk weer zo'n bericht over je nieuwe huis. Ja tweehonderd meter lopen in het donker na een enge film is wel een uitdaging hoor. Fijn dat je het naar je zin hebt in je woning. De aankleding zullen we wel gedeeltelijk meemaken als we er eind november zijn.
Groetjes en succes, Pa Elja