Hermana Dana y amigo Erik - Reisverslag uit Vera, Spanje van Carlijn Jansen - WaarBenJij.nu Hermana Dana y amigo Erik - Reisverslag uit Vera, Spanje van Carlijn Jansen - WaarBenJij.nu

Hermana Dana y amigo Erik

Door: Dana en Erik

Blijf op de hoogte en volg Carlijn

28 Juli 2006 | Spanje, Vera

Hierbij een verslagje van ons 7-daags verblijf bij Carlijn en Tijger. Na een week al vakantie te hebben gehad onder Barcelona, kwamen wij maandag 10 juli aan bij Carlijn. Na een korte rondleiding door casa Carlijn hebben wij een blikje kunnen werpen in het leven van Carlijn: Het fantastische maar bijtgrage hondje Tijger, in de Citroen Xantia met de cd van Juanes en de ramen wijd open scheuren over de Spaanse binnenweggetjes. Wij hebben de toekomstige campingsite gezien (errrug groot terrein en een mooie Cortijo!!), tapas gegeten in San Juan en ´s avonds Henry en Irene ontmoet. Terwijl het de bedoeling was om in de woonkamer te slapen, hadden we ondanks de welkome aanwezigheid van warmte en muggen toch maar besloten om het koepeltentje op het terras op te zetten. Wij hebben vervolgens de hele week in ons eigen casaaatje heerlijk kunnen slapen.

De volgende dag zijn we op aanraden van Carlijn, naar een “verlaten” prive-baaitje gegaan. Mooi heerlijk helder water, waar je goed kan snorkelen en veel golven zijn en weinig naturisten, kan toch niet beter?! Het waren maar 2 bijzonder schaars geklede stelletjes. Ondanks dat hebben we toch een heerlijke middag gehad.

Woensdag zijn we via Mini-Hollywood (hier zijn veel spaghettiwesterns opgenomen) naar Almeria gegaan. Tuurlijk komen wij in deze stad aan als de siësta net is begonnen en het dus lekker warm is (± 40°C)! We hebben daardoor alleen het Al Casaba aan de buiten kant gezien en de volgende keer kijken we ook wat er binnen te zien is. Het zag er al wel indrukwekkend uit! Om af te koelen zijn we in Almeria naar het strand gegaan. ´s Avonds hebben we met Carlijn heerlijk ijs gegeten in Garuchia, waar ook een gezellige boulevard is.

De dag daarop hebben wij tevergeefs naar een baai gezocht met naturisten, dan maar een gewone baai. Wij hebben hier in de rotsige omgeving lekker gesnorkeld en gerelaxed. Na dit heerlijke stranddagje zijn wij ´s avonds naar Mojacar gegaan en hebben de steile straatjes en het prachtige uitzicht van dit witte dorp mogen bewonderen onder het genot van tapas, paella en Tinto de Verano (geweldig drankje).

Op vrijdagochtend is er altijd markt in Garuchia, dus wij gelijk erop af! Na hier wat spullen gekocht te hebben (broek, kettinkjes, slippertjes, etc.) vonden wij het nodig om ook hier het strand even te proberen. Nou… niet verkeerd! Heerlijk ´s middags warm gegeten op een terrasje en daarna weer lekker de zee induiken. Die avond hadden we een leuke, late, Tinto de Verano BBQ gehad.

Zaterdag heeft amigo Erik de auto gewassen en zijn de zussen naar de markt in Vera geweest. Na al dat shoppen en wassen, was het toch echt nodig om een dutje te doen. Aangezien we toen nog naar Granada moesten rijden, was het toch nog haasten toen we rond een uurtje of 6 wakker werden! Half 11 kwamen we aan en hadden we direct het goede hostal gevonden op aanraden van Carlijn. Na de spullen te hebben gedropt op de kamer, zijn we doorgezakt op een terrasje met de daarbij behorende tapas, heerlijk! Carlijn had kaartjes gereserveerd voor ons voor het Al Hambra. Nadat de taxichauffeur ons veel plezier had gewenst bij het Al Hambra, konden wij met dank aan Carlijn aanschuiven in de heerlijke korte rij van de gereserveerden. Na de eerste 3 stappen gezet te hebben, hield onze camera ermee op, de batterijen waren leeg… balen!! Desondanks was het bezoek aan het Al Hambra echt supermooi! In totaal zijn wij hier 5 uur geweest en hebben onze ogen uitgekeken. Toen was het toch wel weer tijd om naar Vera terug te keren. Die avond hebben we de auto weer helemaal gevacuümd ingepakt zodat wij de volgende ochtend weer vroeg konden beginnen aan de laatste week van onze vakantie. Carlijn, we willen je hartstikke bedanken voor alle gastvrijheid en alles eromheen!!Wij hebben geweldig genoten.

Groetjes en dikke kussen Erik & Dana

• 30 Juli 2006 - 20:04

Sven:

Nou Carlijn zo te horen en te zien ben jij in het paradijs terecht gekomen! Wel een beetje last van de bureaucratie, maar het relaas van Dana en Erik is het tweede met alleen maar lovende woorden!! Wordt dus hoog tijd dat ik zelf maar een onderzoekje ga doen! Wanneer komt het jou gelegen? Nu ga ik eerst twee weken over de Friese meren zwerven (o.a. SneekWeek) groetjes en tot gauw! Sven
    P.S. Dana, ik heb je al jaren niet meer gezien, maar je ziet er weer geweldig uit op de foto's

• 10 Augustus 2006 - 11:04

Humphrey Jansen:

Wel een hartstikke leuk verslag van die globetrotters. Ze hebben het fijn gehad en kunnen nu meepraten over het landschap etc.