Even een Nederlands diepvriesduikje - Reisverslag uit Vera, Spanje van Carlijn Jansen - WaarBenJij.nu Even een Nederlands diepvriesduikje - Reisverslag uit Vera, Spanje van Carlijn Jansen - WaarBenJij.nu

Even een Nederlands diepvriesduikje

Blijf op de hoogte en volg Carlijn

13 Maart 2006 | Spanje, Vera

Heerlijk om jullie te horen!!! Sorry, het is alweer even geleden dat ik jullie op de hoogte heb gesteld van mijn dagelijkse beslommeringen. Niet zo gek als je weet dat we hier 9 dagen zonder internet hebben gezeten en ik dus mijn site moeilijk kan updaten thuis, daarvoor moet ik speciaal naar een internetcafe. Die hebben ze hier ook, gelukkig, ik moest alleen even zoeken naar een cafe waar de computers ook documenten kunnen uploaden... Dat schijnt niet normaal te zijn voor een internetcafe en ik kan me er iets bij voorstellen...

Ik ben een lang weekend naar Nederland geweest om bij Marjon te zijn die zwaar ziek en zwaar geopereerd in het Catherina ziekenhuis in Eindhoven lag. Inmiddels is ze alweer thuis met veel buikpijn, maar ze leeft nog en daar hebben we flink om gejuicht kan ik jullie wel vertellen. Tussen de bezoekuren door heb ik Luna uitgelaten, koffers gekocht, veel gelezen, mijn zus d´r nieuwe huisje gezien, afgesproken met vrienden die speciaal voor mij naar Eindhoven zijn afgereisd (!!!!), gerild van de kou en natuurlijk even genoten van de grootste verkleedpartij van het jaar: carnaval! Dat is toch het leukst in het zuiden van het land. Het was weer een enorm feest: gekletst, gepraat, gezoend, gedronken en heel veel gelachen.

Dinsdagochtend was het hele feest weer afgelopen en ging ik eenzaam terug naar het zonnige zuiden, alwaar ik in een Nederlandse file terechtkwam. Komt niet zo vaak voor in Spanje, vandaar het Nederlands, maar er was een vrachtwagen met tomaten van de weg gekieperd. Niet zo handig en ik heb 2 uur in de file gestaan. Gelukkig wist ik dat mijn Tijger op me zou wachten en die was zo blij dat ik er was. Lekker hoor als er iemand op je wacht en het heerlijk vindt als je thuiskomt!

Woensdag hadden we een afspraak met een makelaar om voor de kennis van de markt een terrein te gaan bekijken. Dit blijkt niet zomaar een terrein (58 hectare), dit terrein heeft al de bestemming voor een camping (dat scheelt een heleboel werk, frustatie en stress!) en ligt maar een kilometer van de zee. Weliswaar moeten we nog een hoop werk verzetten om te zien of het daadwerkelijk een goed terrein is waar we alles mee kunnen dat we willen. Er ligt bijvoorbeeld nu een bouwvergunning op voor maar 3 procent van het hele terrein en daar moeten we alles van bouwen. We moeten kijen of we dit iets omhoog kunnen trekken, zodat het volledig naar onze wens is. Ook is de grondprijs iets hoger en zullenw e hier dus rekening mee moeten houden in de communicatie met de financiers. Kortom, werk aan de winkel. Heerlijk!

Bovendien gaan we binnenkort naar een echt kantoor verhuizen in Vera in een kantoorruimte. Dat lijkt me helemaal fantastisch en dan tussen de middag of ergens eten of gewoon even naar huis en een duik in het zwembad nemen. Dat herinnert me eraan dat ik jullie ook nog even op de hoogte wil stellen van de temperaturen hier. Gister was het 28 graden celsius en vanmorgen hebben we in een t shirtje in de zon koffie gedronken. Echt heerlijk. Van het weekend heeft het echt heel hard gestormd, bijna tornado achtige winden, maar wel warm en nu is het windstil en heerlijk in het zonnetje. Ik ben een beetje aan het voorbruinen en voorverbranden.

• 13 Maart 2006 - 10:37

Krista:

Het was hier vannacht min tien... Half maart... Maar ik ben helemaal niet jaloers hoor!

• 13 Maart 2006 - 15:53

Peetje:

Hé lieverd,
    Ik zit hiet met bevroren handjes achter de computer en bij jou is het zomer! Ik hoop dat jullie wel opschieten met dat camping terrein, waar moeten we anders van de zomer onze tent opzetten?? Hahahahaha, werk ze! Dikke kus uit Utrecht

• 13 Maart 2006 - 19:07

Jacco En Kim:

Wat héérlijk hé die zon! Wij kunnen er ook zó van genieten! We zijn ook al aardig verbrand op ons terras, haha.
    Zullen we snel wat afspreken?

xxx J&K

• 13 Maart 2006 - 20:38

Sassie:

He chica,
    Tja ik heb je net gemist in nederland...Ik zat op Sint Maarten..was super..daarover later meer. Echt en dan terug in het koude landje erg hoor!! en dan lees ik dat het bij jou zo lekker is. Ik wil alweer weg!! Maar goed helaas gaat dat ff niet. Inderdaad altijd fijn als er iemand blij is als je thuis komt. Dat heb ik altijd met knorretje en teddy :-)....

Nou have fun and take care! Talk to you later girl!!

Kuzzzie

• 14 Maart 2006 - 10:21

Bar:

Het was onwijs leuk om je weer even gezien te hebben !!!

• 14 Maart 2006 - 18:21

Veer:

Hou maar op met die mooi weer verhalen. De lente is hier laat en we kunnen alsnog een elfstedentocht verwachten. Plannen om maar eens jouw kant op af te reizen worden dan ook gemaakt al zal het van de zomer worden. Veel liefs Veer.