Het is overal koud!!!
Blijf op de hoogte en volg Carlijn
19 Januari 2006 | Spanje, Vera
Alleen afgelopen weekend blijft ze dan in het grote huis, bij de andere honden. Ik was namelijk een weekend naar Bristol, Engeland bij Chris. Bristol is echt een leuke stad, heel mooi, heel groot en superoudengelse wijken en huizen. Vrijdagavond laat kwam ik met een hele goedkope vlucht (€74 retour) aan en ben zondag eind van de middag weer op het vliegtuig gestapt. We zijn naar Bath geweest. Nooit geweten dat dat zo beroemd is. Het heet niet voor niets Bath, want er ligt een Romeins thermaal badhuis met water dat ongeveer een continue warmte heeft van 24 graden. Het grappige is dat alles wat ze toen hebben gemaakt, nu nog steeds functioneert zoals het zou moeten met het stromende warm water, het caldarium, de stoombaden en de sauna´s. Ze hebben het afgebouwd met een museum erin, zo kan je zien hoe het is geweest. Ze hebben er een tempel bijgebouwd, waar de symboliek zo fantastisch is: het altaar staat op de kruislijn van de zon en de maan (twee gebouwen die deze getijden uitbeelden) en de man en de vrouw (twee gebouwen tegenover elkaar). Fantastisch over nagedacht vind ik altijd! Natuurlijk moest ik het uitgaansleven van Bristol beproeven. Echt engels, tenminste, ik dacht dat ze altijd alleen maar uit hun dak gingen op vakantie of in andere landen, maar in hun eigen land doen ze dus net zo! Te korte truitjes, te korte rokjes, te hoge schoenen (ik voelde me bijna overdressed!) en dronken. Waar ze overdag zo beleefd en netjes zijn, waren ze ´s avonds echt beesten. We hebben a girlsfight meegemaakt, waar serieus de plukken haar in het rond vlogen. Zondag hebben we nog even door Bristol gelopen en toen moest ik alweer naar het vliegveld. Ik was nog nooit in Engeland geweest en vond het echt heel leuk! Mooi die architectuur, die engelse huizen en die sfeer. Het was alleen een stuk kouder dan in Spanje, maar hoe uitzonderlijk, het heeft niet geregend!
We waren nu echt serieus bezig met een stuk terrein in Pulpi en Cuevas, 75 hectare en heel mooi. Het grootste gedeelte van het terrein blijkt beschermd te zijn, het is nog niet duidelijk wat er precies wel en wat er precies niet mag op dat beschermde stuk. Maar dat maakt natuurlijk wel even een groot verschil en niet alleen in prijs. Onze architecte is het aan het uitzoeken. Ik ben ook druk bezig met het doorspitten van wetten, verdragen en richtlijnen vanuit de landelijke overheid van Spanje, de Junta de Andalucia kan daar weer een uitzondering op hebben gemaakt en dan hebben we nog te maken met provincies en gemeenten! De Junta van Andalucia houdt voor de provincie Almeria de touwtjes heel strak en daar hebben we ook weer mee te maken. Ik hou jullie op de hoogte! Jullie mij ook?
19 Januari 2006 - 18:27
Petra:
Tijger is echt een schatje...(jij ook hoor!)
Al het liefs uit utrecht -
19 Januari 2006 - 18:42
Badia Bentayeb:
Hé meid, weer een hondje wat leuk. en wat schattig dat je die gewoon overal mee naar toe neemt! heerlijk lijkt me dat zo'n maatje.
je bent dus in engeland geweest, goed man en inderdaad wel super goedkoop. je weet dat klaas in seattle zit hè? lachten he. hij was ineens weg. het ging zo snel. hier is alles nog een beetje van het zelfde, ik krijg het met mijn werk steeds drukker en drukker. soms ben ik echt zat, weekenden werken, door de weeks tot gemiddels 8 uur is geen uitzondering. nu zit ook nog op kantoor. hoop dat het na de verkiezingen een beetje afneemt.maar tot die tijd! geod nieuws is dat ik sinds januari een trainee onder mijn hoede heb. ik heb mijn traineeship afgerond en nu hebben ze hier een nieuwe aangenomen. die kan me mooi even helpen met van alles.
ik denk dat ik nu maar naar huis ga, vertel me aks je een keer tijd hebt even wie chris is. je weet emailen is niet mijn favoriete bezigheid en ik denk dus dat ik iets gemist heb.
ga jij naar seatlle? ik wil wel, ook samen met nordi maar zie niet echt de tijd daarvoor binnen nu en en twee maanden. als het wel zou lukken lijkt het me gezellig om samen te gaan.
nou meid zet 'm op met het doorspitten van al die wetten, doe je dat gewoon in het spaans?
en trouwens 80 liter met vierkante meter is wel erg veeeeeeel. er wordt tich altijd in millimeters gesproken? hoeveel milimeter is 80 liter per vierkante meter? hihihi
groetjes en heel veeeel liefs!!! -
19 Januari 2006 - 20:12
Krista:
Wat een ontzettend leuk hondje!!!
Bedankt voor je mail, stuur je snel iets terug als ik wat meer tijd heb!
Liefs Kris -
19 Januari 2006 - 20:51
Daphne:
Leuk dat je een maatje hebt. Ziet er heel lief uit vinden wij hier. Sterkte met alle leeswerk en uitzoeken! -
19 Januari 2006 - 22:07
Esther:
Hi Carlijn,
heb heel veel te vertellen, maar de tijd ontbreekt effe om je te bellen, laat staan alles te typen in een mail... ha ha ;-)
Afgelopen maandag sleutel van nwe huis en sindsdien al 6m3 puin geruimd. Het wordt heel mooi en in 2010 is het wel klaar, denk ik. hi hi Nee denk wel eerder, maar het is veel werk, maar dat wilde we graag. Foto's van bruiloft hebben we dus ook nog niet op de website kunnen zetten, misschien later deze week. Let you know, dan kun je is wat zien. Het was in ieder geval super!
Liefs,
Esther -
20 Januari 2006 - 10:48
Dana:
Wat een ontzettend lief scheetje!!
Ik wil er ook wel een! Fijn dat zij aan je went en dat je er echt gek mee bent.
Vandaag ga ik mijn project afronden met de kinderstoel. Heb afgelopen dinsdag mijn stoel getest op een basisschool in de buurt.. en ze waren helemaal enthousiast! Dat is echt leuk om te zien, ze zagen die stoel en gingen zonder op of omkijken gelijk zitten. Echt super om te zien. Voordat ze de kamer in gingen vonden ze het allemaal heel spannend, maar eenmaal op de stoel waren ze alleen maar aan het lachen. Ik zal je wel het verslag even mailen van het onderzoek. Dan zie gelijk de stoel en de gelukkige kindertjes.
Dikke kus en tot bels!
Daan -
20 Januari 2006 - 11:23
Humphrey:
Hallo Lief,
Heerlijk dat jullie nou ook wat water krijgen, want we lazen hier in de krant dat het wel erg droog is geweest in Spanje.
De waterbekkens lopen nu wel weer vol zodat je ook komende zomer weer kunt douchen !.
Wat een lekker hondje heb je, schitterend en wat goed dat je heb zo goed opvoedt en overal mee naar toe neemt. Wij hopen dat je lekker geniet van je kleine maatje.
Groetjes van ons beiden. -
22 Januari 2006 - 14:16
Berber:
wat een tijger! Dus dit hondje verdwijnt niet onder de kast om er niet meer onder weg te komen? Gelukkkig maar. Is wel gezelig zo'n beestje.
Hier in Enschede is het af en toe ook koud. We krijgen nu de saaie wintermaanden, kan niet wachten tot het voorjaarszonnetje weer komt. Dat Romeinse badhuis ziet er prachtig uit; wonderbaarlijk dat ze dat al zo goed voorelkaar kregen. Wil zeker ook wat meer van zulk soort dingen bekijken, maar voorlopig nog geen vakantie. Straks eerst maar weer eens een weekendje naar het filmfestival in Rotterdam; dit jaar in eens in een lekker duur hotel. Heb ik verdiend, haha! En nog even een jaartje wachten en dan naar Spanje op de luxe camping? Succes in ieder geval, wat een geregel zeg. Zet m op. Doeg -
25 Januari 2006 - 17:39
Veer:
Hee Car,
Zelfs ik als niet superhondenfan vind het een scheetje. Hier alles goed, vrijdag voor het eerst naar een huis kijken (een echt grote mensenhuis). Je hoort hoe het afloopt. liefs veer