Trabajo, suenos, nieve, navidad
Blijf op de hoogte en volg Carlijn
02 December 2005 | Spanje, Vera
Nu even niet, want ik ben weer eens hard aan het werk. We zijn weer eens terreinen wezen kijken. We hebben al een tijdje een terrein dat we heel gaaf vinden (17 hectare bij Cuevas de Almanzora), maar er zijn wat problemen in dat gebied met vergunningen en we weten nog niet of we het erop moeten wagen. Bovendien de spaanse mentaliteit liegt er niet om en zo langzamerhand begin ik die mentaliteit weleens zat te worden. In Nederland ben ik gewend dat de klant koning is en dus ook zo behandeld word, maar de leverancier hier bepaalt alles en interesseert het helemaal niets als ze hun product al dan niet verkopen. We worden niet teruggebeld, zij doen lang over alles, we krijgen bovendien de schuld als iets mis loopt en worden voor gekke buitenlanders versleten waarvan ze denken een poot uit te kunnen draaien. Ondertussen kijken we rustig verder...
Maar ik zit niet stil... de banen vliegen me tegenwoordig om de oren. Ik moest naar de bank, maar ik had een lekke band (die auto... hmmm) en Benny wilde me wel even brengen zodat hij me daarna kon helpen die band te verwisselen. (Dat kan ik nu ook. Ik word echt een onafhankelijke vrouw..) We kregen alleen een soort van kleine aanrijding en ik stond te wachten totdat Benny alles geregeld had met papieren en dergelijke. Er rijdt een supermooie auto voorbij en die komt nog een keer langs. Dan stapt er een dame uit die op mij af komt om te vragen of ik een baan wilde. Ik snapte er in eerste instantie helemaal niets van, want ik heb een baan en wie komt er nou zomaar op je af om je een baan aan te bieden en ik dacht eerst dat ze vroeg of ik een baan voor haar had. Goed puntje bij paaltje: ze had een baan voor me in een restaurant als serveerster of in de keuken. Ik zei dat ik al een baan had en dus niet op zoek was naar werk. Maar vriendinnen mochten ook solliciteren, misschien wilden die wel. Ik sloeg haar nummer op in mijn telefoon, terwijl zij vertelde waar het restaurant zat en Benny hoorde ik achter me te zitten grinniken. Wat bleek: de baan die ze me aanbood was in het plaatselijke hoerenhuis, wist ik veel... Wel eigenaardig dat Benny dat zo goed weet.... Maar goed, de arbeidsmarkt is goed hier, er is nog genoeg werk.
Vannacht heb ik vreselijk gedroomd. Ik wil eigenlijk ergens in maart wel een puppy, (ik heb zelfs al een leuke naam bedacht: Diva) kan goed hier in het spaanse land, veel ruimte en speelkameraadjes en ik vind het eigenlijk gewoon wel heel gezellig. Geen idee hoe het nou komt dat ik zo naar gedroomd heb, maar ik zat in een restaurant (volgens mij niet het hoerenhuis..) en zag een aantal hondjes lopen en ik wees er een aan die ik wel wilde meenemen. Ik krijg op een gegeven moment een soort chipje en ik kijk en ik zeg: “Wat is dit dan?” (op zijn spaans) en die man legt me uit dat dat het hondje was dat ik gefrituurd wilde hebben... Is dit een teken aan de wand? Moet ik geen hondje nemen?
Om toch even goed af te sluiten: over drie weken ben ik weer in het land. Ik verheug me op een dik pak sneeuw, kerstbrood en natuurlijk iedereen weer te zien!
02 December 2005 - 20:08
Barbara:
Lieve Car,
Jij ook een hondje dat wist ik niet ?? Hebben we je een beetje aangestoken?? NOu ik hoop je in ieder geval de 23ste te zien... liefs Bar -
02 December 2005 - 20:46
Daphne:
Dat zijn pracht banen Carlijn. Wordt je snel mee rijk!! -
03 December 2005 - 12:16
Humphrey:
Ja kind, dat zijn heerlijke weken geweest, we moeten nog steeds wennen. De foto's zijn mooi. De cd met jouw foto's is moeilijk te bekijken vanwegen de opgeslagen grootte. Heb Kodakprogramma geprobeerd maar dan slaat de computer op hol, dus maar even niet en ze in het klein bekijken. We hebben wel een schitterende foto van een zonsondergang bij jouw huisje, dat mail ik je nog wel. Verder succes met zoeken naar land, het blijft een probleem een goede plaats te vinden.
groetjes van ons beiden. -
03 December 2005 - 19:55
Tante Kees:
Hoi die Carlijn, Hier eindelijk eens een berichtje van je tante. Ik dacht dat je je familie niet miste maar je ouders zeiden dat je echt niet zonder ons kunt. Bedankt! Leuke foto's trouwens. Wel veel eetfoto's, maar dat past wel bij jullie. Het gaat je verder goed begrijp ik. Misschien zien we je wel met kerst? groeten van Piet en Kees -
04 December 2005 - 12:27
Irene Korting:
Hi Mop,
Wat maak je toch weer allemaal mee. Echt typisch voor jou... haha... Het teken van het hondje wijst ook wel op dat je het helemaal goed doet. Alles komt naar je toe, zelfs banen waar je eigenlijk geen opleiding voor hoeft te hebben. Haha... Nou ja, anyway..Doe voorzichtig en hoop je snel een keertje te zien of spreken.
Toedels, Irene -
04 December 2005 - 18:11
Berber:
Heb je zo sexy over die auto heen gebogen? Lache man. Dat met die hond, dat duidt vast op je verantwoordelijkheidsgevoel voor alles. Wat een bak zeg met dat land. Knap van je dat je doorzet, ik zou er veel te ongeduldig voor zijn; hoop voor je dat het straks alsnog gaat lukken. -
07 December 2005 - 18:43
Wied:
Héé Carlijneke!
Heb je smsje ontvangen, maar ben helemaal druk met mijn nieuwe job en reizen door heel Nederland en erbuiten. Maaaaaaaarrrrr als jij in NL bent hoop ik dat we (tussen kerst en oud&nieuw?) kunnen meeten en greeten en chatten en knuffen!
Leuke foto's trouwens!
Tot gauw meissie!