Tengo la camisa negra - Reisverslag uit Vera, Spanje van Carlijn Jansen - WaarBenJij.nu Tengo la camisa negra - Reisverslag uit Vera, Spanje van Carlijn Jansen - WaarBenJij.nu

Tengo la camisa negra

Blijf op de hoogte en volg Carlijn

12 Mei 2006 | Spanje, Vera

"Een verslag van de belevenissen in de wereld van Carlijn" door verslaggeefster Alexandra Luijer

Donderdag 4 mei vertrok ik voor een weekje ‘Carlijn’. Door de vertraging kwam ’s nachts aan, en mijn eerste kennismaking met Spanje was een lange autorit in het donker door het zuiden van Spanje. We zouden de eerste nacht in een heel luxe hotel in Granada doorbrengen. Dat werd een halve nacht, althans voor Carlijn, want we kwamen daar pas om 4 uur ’s nachts aan en zij moest om 8 uur weer op. Toen zij druk aan het vergaderen was (vervelend hoor, overleggen op het terras in het spaanse zonnetje), sliep ik nog even door en genoot van een heerlijk bad.

We hebben de rest van het weekend genoten van Granada, Jaén en Cordoba. Vooral Cordoba, waar Carlijn ook nog nooit geweest was, is zeker een bezoekje waard. En na het weekend heb ik een paar dagen rondom Carlijn’s huis doorgebracht. En dus heb ik kennis kunnen maken met haar leefomgeving, haar werk, haar hond, etc, etc. En ze heeft het goed voor elkaar daar! Je zou er jaloers van worden. Bijvoorbeeld: een glaasje rosé is in Spanje heel goedkoop (meestal nog geen 2 euro), en je krijgt er ook altijd een tapa bij. Zo kregen wij op 1 avond gefrituurde inktvis, Jamon, satéspiesjes, een hamburgertje etc, etc. Voordeel is wel dat je minder snel dronken wordt. Verder zijn de spanjaarden erg vriendelijk:

- Toen de barman een drankje (met de vage naam ‘orgasme’) over Carlijns bloesje morste, heeft hij de vlekken met een of ander wit goedje keurig verwijderd;

toen we met een kapotte auto langs de kant van de weg stonden (el coche esta muerto), was de politie in no-time ter plaatse en de bergers die langskwamen waren niet alleen vriendelijk, maar ze regelden ook een taxi voor ons, gaven ons water en bleven lachen;
toen we vervolgens in de taxi stapten om naar huis te gaan en vroegen aan de chauffeur of hij de CD van Juannes even in de CD-speler wilde stoppen, zodat wij dat op de achterbank keihard konden meezingen, was hij zo vriendelijk om la camisa negra zo’n zes keer achter elkaar te draaien. En dat terwijl wij toch niet zo heel erg zuiver zongen!
In Cordoba konden wij geen parkeerplek vinden, maar de eigenaar van het hostal heeft, terwijl wij aan het eten waren, een plekje voor onze auto opgezocht. En dat terwijl hij helemaal niet wist of er voor ons wel een kamertje vrij zou zijn!
Henry, Irene en Bennie waren ook bijzonder gastvrij. Het hele huis stond open, ik kon het zwembad in, Bennie kwam af en toe een sigaretje brengen, kortom, helemaal geweldig.

Mijn eerste kennismaking met Spanje, Andalucía, was buitengewoon positief en Carlijn….ik kom in september weer terug hoor! En misschien blijf ik dan nog wel wat langer.

En voor iedereen die nog naar Spanje gaat …… je kunt op vliegveld Alicante eenvoudig een auto huren. Je hoeft niet persé vooraf te boeken (‘mijn’ autoverhuurbedrijf bleek bij aankomst niet te bestaan). Maar verhuurbedrijf Aurora heeft mij voor minder dan 17 euro per dag een nette auto met airco meegegeven. Carlijn…bedankt voor heerlijke dagen!!

• 12 Mei 2006 - 16:58

Carlijn:

Alex, het was super! Mis je hier alweer... gewoon het kletsen, het glaasje rose en de la camisas negras! Eef is de volgende die komt, heb er helemaal zin in!

• 12 Mei 2006 - 19:14

Evelien:

Gaaf hoor, Alex!! Leuk om te lezen. Ik heb er nu al super zin in. Nog iets meer dan twee weken... Tot snel!

• 13 Mei 2006 - 10:18

Humphrey Jansen:

Nou Alexandra heeft het goed gehad, wij gaan ook genieten in Oktober en ook van het mooie Cordoba. Er komen dus steeds meer fans bij.

• 19 Mei 2006 - 08:27

Natalie:

Klinkt allemaal geweldig! Ben stiekem wel een beetje jaloers.;-) Het regent weer pijpestelen hier...

• 20 Mei 2006 - 10:28

Jonne:

ÒOOOOOOOOOh Ik wil ook wat ziet het er heerlijk relaxt uit en veel lekker eten en drinken. Wie weet duurt het nioet zo heel lang voor we weer een keer kunnen komen. Kus Jonne