spaans zonnetje
Blijf op de hoogte en volg Carlijn
02 Juni 2005 | Spanje, Vera
Weer even een update van het laatste nieuws. Eindelijk is het dan mooi weer geworden, dus ik ben heel blij met mijn zonnebril, Eef! Echt zwembadweer eigenlijk, alleen ook ik moet werken. Ik ben nu bezig het kantoor in te richten en op te ruimen van facturen, die al dan niet betaald zijn. Het installeren van een supermooi apparaat dat kan scannen, kopiëren, printen en dergelijke. Helemaal goed...
Ik heb mijn eerste blunder al gemaakt: ik moest richtlijnen waar een camping aan moet voldoen, scannen en doormailen naar een Nederlands vertaalbureau. Let op gmailgebruikers: alle adressen zet ie in de
contactpersonen, dus toen ik jullie dat leuke bericht mailde, heeft ie m ook naar dat vertaalbureau gestuurd. Genant, want Henry zou de volgende dag dit kortsluiten met de vertaler en die vertaler was er
tegenover Henry over begonnen.... Niet handig!!!
Ik ben begonnen met spaanse les van een ontzettende knappe (maar niet heus!!!) leraar Spaans en vandaag bij mijn tweede les moest ik al zinnen vertalen, dus hij houdt het tempo er goed in.
Inmiddels heb ik een spaanse bankrekening en ben ingeschreven bij de gemeente, dus het tempo zit er goed in. Vanmiddag ga ik voor het eerst alleen boodschappen doen en ben benieuwd of ik het een beetje kan
vinden. Ik ga met de auto (een citroën xantia, voor de liefhebbers, meer moet je ook niet vragen!!!) door het dorp (dorp van niks hoor, ongeveer 10.000 inwoners) en moet naast afrekenen een factuur vragen
omdat dit soort dingen (mappen, een schaar, ladenkastje) aftrekbaar is van de belasting.
Ik eet hier geweldig lekker: we eten ´s middags warm: denk aan carpaccio vooraf, snijbonen en een biefstukje als hoofdgerecht en toe een crema catalana. Als iemand langskomt gaan we dat eten, want dat is echt geweldig lekker.
Ik ben begonnen in het Juvenalis dilemma, heerlijk boek, het is dat ik het moet wegleggen, omdat ik ook moet werken!!! En ik luister ondertussen naar Robbie Williams, mijn computer is echt het nieuwste
van het nieuwste, dus helemaal te gek!
02 Juni 2005 - 15:15
Wiedeke:
héééé buenita,
vanuit een momenteel bewolkt NL een berichtje op je dagboek! Maarre,als je ook nog tijd hebt om zo'n leuke site te maken, dan zou je bijna gaan denken dat het Spaanse werkleven een beetje ambtelijk is ;-) !
Superleuk om te lezen wat je allemaal doet enzo!
You go girl!
xxx wied -
03 Juni 2005 - 06:20
Alexandra:
klinkt lekker allemaal! Ben benieuwd wanneer je een beetje gesetteld bent! En dat van die mail ... we zeiden in Zuid Amerika nog dat dat typisch iets voor jou zou zijn (nav dat boek dat we gelezen hebben). Hier geen nieuws, behalve dan dat ik heel moe ben door de verhuizing van deze week! Geniet!! -
03 Juni 2005 - 09:42
Evelien:
Toch geen slecht idee, die zonnebril!! Verder klinkt het lekker allemaal. Geniet ervan en werk niet te hard. Maandag begin ik in Amsterdam, bij de WRA Groep. -
03 Juni 2005 - 09:55
Jonne:
He meis,
De jaloziegrens bereikt nu zijn maximum. Klinkt heerlijk allemaal, ben trots op je. Creme Catalana, noemen ze dat ook zo in zuid spanje ik dacht dat ze daar niet zo dik waren met de catalanen uit het noorden??? Geniet ervan en tot snel dikke kus Jonne -
04 Juni 2005 - 10:03
Fenna:
He carly,
ben blij dat je het leuk hebt, lijkt me allemaal super spannend. Zeg maar kun je me ven mailen waar vera precies ligt ivm vakantie daarheen enzo.xxx -
04 Juni 2005 - 11:13
Fenna:
Laat maar, heb het al gevonden (na even zoeken
;-).. super omgeving man!!!!xxx -
04 Juni 2005 - 18:56
Selma:
hee schat,
het gaat zo te zien wel goe met je:P Ik heb het nu ff een beetje druk met school. Ik heb je echt al heel vaak gemaild maar je hebt niet gereageerd... ik wilde namelijk ff weten hoe duur het is als jij regelt vanuit spanje de vlugt... want ik kan miss een compromis sluiten met mn ouders over het geld... :P dan hoef ik zelf niet alles te betalen. Ik hoop dat je er tijd voor hebt:P want anders hoeft het niet. Egenlijk zou ik nu al willen komen want het duurt nog een heel jaar en dat vind ik best lang hahha maar ik zie je bij het trouwen van Eeske en Richard! heel veel liefs Selma -
06 Juni 2005 - 12:34
Petrrra:
Hey Wijffie!
het klinkt alsof je al aardig op weg bent om te wennen. Ik hoop het wel! Ik weet dat het lastig kan zijn de eerste weken in een vreemd land met vreemde mensen en gewoonten, hoe gaaf en spannend het tegelijkertijd ook is! Maar goed, jij vermaakt je wel lees ik! Ik lees je snel weer!
liefs Petra -
06 Juni 2005 - 15:46
Natalie:
Hoi meis,
klinkt super. Hoop dat je wat van dat mooie weer onze kant op kunt sturen, want het is hier gewoon fris. Deze site is trouwens een erg goed idee. Heb je al een Spaanse GSM, voor als we je willen sms-en?
Dikke kus -
06 Juni 2005 - 20:53
Rosita:
Hee meissie, ben jaloers op je, mooi weer, mooie mannen (!) heb je ze al gezien? Raar hoor om je niet meer intern te kunnen mailen. Je hebt in ieder geval andere dingen aan je hoofd dan perikelen bij de gemeente ...... xx veel liefs enne... ik plan een date samen met Wiedje.
Rosita -
24 Juni 2005 - 15:00
Pedro:
Hola, no entiendo ni una palabra de holandés, pero aquí dejo mi firma. Hola a todos.